“Doğa’yı yaşat, insana nefes ol” bakış açısıyla hareket eden ve çevre bilincini kendine sorumluluk edinen Eren Holding, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çevrenin korunması için bütün imkânlarını seferber ediyor.

Eren Holding, faaliyette bulunduğu bütün tesislerinde son teknoloji arıtma sistemleri, geri dönüşüm sistemleri ve çevrenin korunmasına yönelik bütün imkânları hiçbir maliyetten kaçınmadan kullanmaktadır. Holding, çevre korumasına yönelik Türkiye’de faaliyet gösteren şirketler arasında örnek bir noktada yerini almaktadır.

Grup şirketlerinden Eren Enerji, İngiltere merkezli The Green Organisation kuruluşu tarafından “Enerji Yönetimi” kategorisinde verilen dünyanın en prestijli çevre ödüllerinden biri olan “Yeşil Dünya Gümüş Ödülü” ve 2020 yılı için “Yeşil Dünya Elçisi” ödüllerini almaya layık görülerek, 2020 yılında ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Faaliyet gösterdiği alanda çevresel yatırımlar hususunda dünya genelindeki en son ve en iyi teknolojilere sahip olan Eren Enerji, sadece çevre için yaptığı 220 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye’de değil, dünyada da örnek bir şirket oldu. 

Bugüne kadar üretim süreçlerinde elde ettiği bütün atıkları geri dönüştürerek sanayiye kazandırmak yönünde yatırımlar gerçekleştiren Eren Enerji, “En Çevreci Kuruluş Olma” hedefi doğrultusunda Azot Oksit Arıtma Tesisi’ni hayata geçirdi. Bütün bu faaliyetlerin yanı sıra, Türkiye orman varlığının gelişmesi ve büyümesi için de düzenli olarak çalışıyor. Aynı zamanda tüm tesislerindeki çevre ve izin lisansları, uluslararası ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ile faaliyetlerine devam ediyor.


Grup şirketlerinden Modern Karton, üretiminde %100 atık kullanarak, yılda 17 milyon yetişkin ağacın kesilmesini önlüyor. Modern Karton bünyesinde faaliyete geçirilen ilk Katı Atık Yakma Tesisi ile atıklardan elektrik ve buhar enerjisi üretiliyor. Eren Holding, bünyesindeki şirketlerle bu ve benzer birçok çevre dostu yatırımla hem çevrenin korunmasına hem de ülkenin ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

“Türkiye’nin Eren’i” sloganıyla faaliyetlerine devam eden Eren Holding, eşsiz doğal zenginliklere sahip ülkemizin doğal varlığını gelecek nesillere aktarmak için daima hassasiyetle, ülkesi için çalışmaya devam edecektir.