Eren Enerji, 10 Mart'ta Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla Zonguldak'ta yapmış olduğu sosyal sorumluk projelerini anlattı. Basın buluşması kapsamında Eren Limanı, Muslu Konutları ve Eren Termik Santral Sahası gezilerek gazetecilere bilgiler verildi ve gazetecilerin soruları yanıtlandı. Oldukça ilgi gören basın toplantısında, basın mensupları tüm projeleri titizlikle inceledi.


Eren Enerji Muslu Konutlarının İlk Etabı Tamamlandı

Eren Enerji kentsel dönüşüm kapsamında yapımını başlattığı “Muslu Konut Projesi”nin ilk etabı tamamlandı. Tamamlanan konutların yarısı hak sahiplerine teslim edildi. Kentin yeniden yapılandırılmasında önemli bir misyon üstlenen proje, 10 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu 60 hanelik konuttan oluşuyor. Tesis inşaatı sebebiyle, arazilerini satan bölge halkına maliyetinin yarısına verilen konutlar, TSE ve deprem standartlarına uygun olarak yapıldı. Ayrıca Eren Enerji, bir yıl süreliğine yakıt ve kalorifer görevlisi temini ve dairelerin her tür tamiratını bedelsiz olarak karşılayacağı bilgisini de basın mensuplarıyla paylaştı.

Eren Enerji Sıcak Su ile Isınma Projesi

Eren Enerji‘nin Çatalağzı Belediyesi ile varılan mutabakat sonucunda başlattığı, kentin termik santralden elde edilen sıcak su ile ısıtılabilmesi projesi de devam ediyor. Proje ilk etapta Çatalağzı beldesine bağlı Cumayanı Mahallesi’nde bulunan 100 konutu kapsıyor. Bölge halkı için oldukça önemli olan çalışma talebe göre genişletilerek, Muslu beldesini de kapsayacak. Bu proje ile bölgedeki evlerde kalitesiz kömür kullanımından dolayı ortaya çıkan hava kirliliğinin önüne geçilmesi ve bölge halkına daha ekonomik ısınma sağlanması planlanıyor.

Eren Enerji’den Muslu Belediye Binası ve Sosyal Alan Projeleri

Yaklaşık 10 dönümlük bir arazi üzerine yapılan ve kısa zamanda bitmesi planlanan Muslu Belediye Binası ve sosyal tesisleri kapsayan proje yoğun ilgi gördü. Kentsel dönüşüm anlamında çok önemli bir adım olan proje içerisinde amfi tiyatro, sergi salonları, spor alanları, düğün salonu yer alıyor. Ayrıca Muslu’da faaliyete başlayan çim saha ve spor salonundan oluşan, bölgedeki amatör spor kulüpleri ve okulların kullanımına sunulan spor kompleksi hakkında da bilgi verildi.

Eren Enerji Teknik Meslek Lisesi

Eren Enerji’nin eğitim yatırımları arasında yer alan Enerji Teknik Meslek Lisesi’nin bu yıl faaliyete geçeceği müjdesi basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Eren Enerji’den Öğrencilere Burs İmkânı

2013 yılında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan eğitim bursları kapsamında Çatalağzı ve Muslu’da toplamda 209 öğrenciye karşılıksız olarak burs verildi.