Intersport Eren Perakende Bünyesine katıldı.


Dünyanın en önemli markalarını barındıran spor perakende zinciri Intersport'un Türkiye operasyonları Eren Perakende ve Tekstil A.Ş, bünyesine katıldı. Anlaşmanın ardından markayı kısa süre içinde hem mağazacılık hem de online ticaret tarafında hızla büyütmeyi amaçlayan Eren Perakende’nin öncelikli hedefi 12 olan mağaza sayısını 5 yıl içinde 100’e çıkarmak. Eren Perakende yeni mağaza yatırımlarıyla Intersport’un Türkiye’de ülke içi penetrasyonunu da sağlayacak. 

2500 kişiye istihdam yaratacak

Deneyim mağazacılığındaki güçlü birikimini Intersport’a da yansıtacak olan Eren Perakende, Nike, Adidas, Puma, NorthFace gibi spor odaklı markaları en güçlü koleksiyonlarıyla tüketicilere ulaştıracak. 81 ile sevkiyat yapacak olan şirket, açılacak yeni mağazalar ve tedarik ağıyla birlikte 2 bin 500 kişilik ek istihdam oluşturacak. Eren Perakande, Intersport markası ile 5 yıl içinde toplam 250 milyon dolarlık ciro hedefliyor.

Genç sporculara destek 

Eren Perakende, Intersport markasıyla birlikte, spor giyim ve spor malzemeleri mağazacılık çalışmalarının yanı sıra spora ve sporcuya destek olacak projelere de ağırlık verecek. Bu kapsamda şirket, önümüzdeki dönemde başarılı ve gelecek vaat eden genç sporculara çeşitli projeler ve sponsorluklarla destek olacak. Eren Perakende bu yeni alanda toplumda spor ve sağlıklı yaşam bilincini geliştirme konusunu sahiplenmeyi de amaçlıyor.