Modern Karton, nişasta fabrikasını 65 milyon dolarlık yatırımla Çorlu’da hayata geçiriyor.

65 milyon dolarlık yatırım ve yıllık 138 bin tonluk üretim kapasitesiyle alanında Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri olacak tesisin aynı zamanda karbon ayak izi ve su tüketimi açısından Dünya’nın en çevreci nişasta fabrikası olması hedefleniyor.

Hâlihazırda Türkiye’nin en büyük oluklu mukavva kâğıdı üreticisi konumunda olan Modern Karton, aynı zamanda Türkiye nişasta pazarındaki en büyük tüketici konumundadır. Yapılacak bu yatırımla birlikte sadece Modern Karton ve Modern Ambalaj’ın nişasta ihtiyacı karşılanmakla kalmayacak, aynı zamanda kâğıt ve ambalaj tesislerine nişastanın direkt sıvı halde sevk edilmesi sayesinde doğa dostu üretim yolunda bir adım daha atılmış olunacaktır.

Tesis devreye alındığında sadece kâğıt, ambalaj, tekstil, yapı malzemeleri gibi nişasta tüketiminin yüksek olduğu sektörlere yönelik endüstriyel tipte nişasta üretimi gerçekleştirilecektir.

Eren Holding ve bünyesindeki tüm şirketler “Türkiye’nin Eren'i” sloganıyla çıktığı yolda sadece Türkiye için değil, dünya için de geleceği aydınlatacak işlere imza atmaya devam edecek.